Меню

Връзки


Съботно училище и Лично служене Посетете сайта и форума на отдел „Съботно училище и Лично служене”

Материали

Мойсей I - с вград. субт.
Видео материал

Секция: Видео
Катег: Духовни филми
Тип: .avi
Раз: 451 MB

Свали файла

Анкета

Колко често се молите на ден?

Почти постояно.
Доста.
3-4 пъти.
1-2 пъти.
Много рядко.
Не се моля.


Резултати

Вход

Адвентни църкви

* Варна
* Велико Търново
* Враца
* Габрово
* Димитровград
* Добрич
* Кърджали
* Кюстендил "Б"
* Плевен
* Пловдив-Център
* Пловдив-Запад
* Русе
* София - "Благодат"
* София В - Слатина
* Стамболийски
* Хасково

Молете се за: racho

      molete se za racho i dimitrinka da badat edno istinsko i silno sploteno hristiansko semeistvo koeto da sluji na GOSPODA s duh i istina.i vsi4ki vrazki i kreposti na satana da badat razru6eni BOJIETO pomazanie da bade varhu tiah.

още >>

Банери

ОПИТНОСТИ


Опитности

    "Велик е Господ и твърде достохвален, И величието Му е неизследимо." Псалми 14:3

    Велик е нашия БОГ и всички дела, които е извършил и продължава да върши в нашия жовот.
    Ние не смятаме, че нямате опитности.
    Затова каним всеки подбуден да сподели своята опитност тук, за да послужи тя за наше насърчение и укрепване вярата ни в Бог.

Напишете своята опитност тук.

Споделихте следните опитности:

Резервация за почивка Вършец - 04.08.2012 г.

От няколко години се мъча да си направя резервация за почивка по клинична пътека и все не успявам. Един ден поисках да стана приятел във фейсбука с Рехабилитация София и те ме приеха. На 01.08.2012г се опитвах да резервирам за Вършец и не можах. Днес видях, че тези от София са на линия и само писах.... Здравейте. Отсреща ми отговориха и ме попитаха с какво могат да ми помогнат. Аз споделих мъката си за Вършец и от среща ми казаха, че ще проверят и ме попитаха за кога искам. Казах за м. септември или октомври. Отговориха ми, че за септември няма места, но за 25 октомври има. Така ми направиха резервация за 2 легла. Аз и благодарих и я попитах за името. Тя каза г-жа Иванова и че е от Софийския офис на СБР. Помолих я да ми даде тел.си номер и тя ми го даде. Благодарих и и казах Бог да я благослови да е все така отзивчива. Ето, че БОГ СЕ ПОГРИЖИ ПО ЧУДЕН НАЧИН.

Александра
15-Август-2012

Продължение от 26.07.2012г.

Много се притеснявах, че внучка ми Петя не е приета в ПУ, а ще се омъжва, но от тази дата - 26.07.2012 г. получих някакъв мир. Резултата дойде веднага. На 04.08.2012 г. разбрах, че внучка ми е приета в ПУ на 3-то класиране и то в специалността, която искаше - „Бизнес информационни технологии“. За пореден път се убеждавам, че когато се притеснявам не съм с Божията воля, а когато се успокоя се примирявам с Бога и резултата идва веднага.

Александра
15-Август-2012


НА МОЯТА ВНУЧКА ПЕТЯ

Много се притеснявах че внучка ми Петя не е приета в ПУ, а ще се омъжва.Просто нямах мир нито денем нито нощем.Притесненията започнаха още от матурата, после предварителния изпит, после първо класиране и така до днес. Получих в абв пощата си писмо с предложение за работа в Англия. И след това разбрах, че Бог може би има друг план за Петя и Васко. Те са учили ЕГ и би трябвало да им е от полза.Нямате си на представа какъв мир настъпи в душата ми.След 3 дни е сватбата им и вече мога да кажа, че ще съм спокойна и радостна и вярвам, че БОГ ЩЕ НАПРАВИ ДА Е ТАКА.БЛАГОДАРЯ НА БОГА ЗА МИРА И ЗА ТОВА ЧЕ МЕ ОБИЧА И ЧУВА МОЛБИТЕ МИ И ПРОЩАВА ПРИТЕСНЕНИЯТА МИ.ВЯРВАМ, ЧЕ ТОВА МЛАДО СЕМЕЙСТВО ЩЕ Е ДОБРЕ И ЩЕ ВЪРВИ НАПРЕД ПОДКРЕПЯНО С БОЖИЯТА РЪКА.

Александра
26-Юли-2012


ВЕРНИ НА БОГА

На 29.08.2011г. трябваше да пратя на сина си пари. Взех си заплатата от 300лв. и още други и му ги пратих. Както винаги си внесох десятъка за заплатата. След известно време се сетих, че аз тази заплата не съм я използвала въобще и можеше да не дам десятък, но си казах, че е по добре да си дам на Бога божието. Налагаше се сина ми да ни прехвърли апартамента във Враца и аз отидох при нотариуса да се консултирам за необходимите документи и за необходимата такса за тази сделка. Тя каза, че ще струва около 500-600лв.Аз ахнах и казах, че ми е много. Тя отново започна да изчислява и каза, че ще струва около 400-500лв. Аз и благодарих и си взех документите. Понеже заминавах за Хисаря, оставих документите на Камелка и й казах да отиде при друга нотариуска моя позната. Тя отиде и ми се обади по тел., че сделката ще струва 237лв.Аз не повярвах и пак я попитах.Тя ми отговори - това ми каза жената.

На 29.09.2011г. / точно 1 месец след това/ отидохме и направихме сделката. Таксата наистина беше 237лв. Ето, че Бог не закъсня и ми върна това което му дадох и то точно с толкова пари.Отреза ги като, че ли режеше сирене. Това не ми е първата опитност като тази, но аз не ги записвах, а те не са малко. Право да ви кажа много съм изумена от щедростта на Бога към мен. Да помните думите на Господ Исус, както е казал в:

Матей 22:21 :"Отдавайте цезаревото на Цезаря, а Божието на Бога."
Малахия3:10 "Донесете всички десятъци в съкровищницата, за да има храна в дома Ми."
Деяния 20:35 "По-блажено е да дава човек, отколкото да получава."

Ние не даваме на Бога десятък от това, което сме придобили, ние връщаме десятък от онова, което си принадлежи на Бога.

Александра
05-Октомври-2011


ДЕЛАТА СЛЕДВАТ ПОДИР НАС

Искам да споделя неща които чух, видях и преживях.

1. След като Величка Ганева почина чух много добри отзиви за нея / как е била всеотдайна и мислела винаги как да помогне на хората / и то от хора които не са от църквата. Ние го знаем и знаем каква беше, но ето, че други хора го казват. Това означава, че тя е била еднаква и в църквата и извън нея една и съща – истинска християнка на дело.

2. На погребението на леля Петра говорих с нейни съседки и бях приятно изненадана от техните отзиви за нея / как ги посрещала, помагала и хранила и колко е била сърдечна и усмихната/. Просто за тях беше един прерасен човек, а как гледахме ние на нея? Нека всеки си направи извод за себе си. Аз за мен си го направих макър и късно.

3. Когато посещавахме Краси в болницата аз също бях много изненадана от неговата загриженост за другите. Той бе на смъртно легло, а ни казва да мислим за старите хора, че днес той има нужда от помощ, утре друг има нужда дори от чаша вода. В отделението казаха, че бил много тих човек и понасял болките. На погребението му колегите му бяха толкова доволни от работата му, че искали да го откарат в София, за да му помогнат за операция. Те казаха: „той толкова съвестно работеше, даже правеше обход в дъждовно време. Ние му се карахме да не го прави, а той отговаряше – това ми е работата. Имаше колеги от Своге, София, Мездра, Зверино и Враца. Какво означава това? В колко града е дал добро свидетелство. Да не говоря за Цветка, която положи толкова много грижи за него без да вземе нищо, защото казва, че все едно му е дъщеря и се чуства като такава. Казва, че един ден Бог ще я възнагради. Аз не съм имала много контакт с КРАСИ преди, но през последните посещения при него съм възхитена от държанието му и вярата му. Той бил истински божи човек, а ние как го приемахме? Оставям ви време за размисъл и разбор на поведението ни спрямо него като негови братя и сестри в Христа. Споделих за погребението на Краси с една наша сестра от Мездра и тя каза че се притеснявала кой ще я гледа като остарее и погребе, но вече е спокойна, че църквата няма да я остави. Аз казах че това важи и за мен и всички наши братя и сестри от църквата, които участваха в грижите около Краси и погребението му.

И БОГ Е КАЗАЛ И Е ВЯРНО: „ДЕЛАТА СЛЕДВАТ ПОДИР НАС“


Александра
18-Август-2011 16:44ч.


ОПИТНОСТТА НА Д-Р ПЕТКОВА

Започнах да си правя нагревки. На 11.12.2010г. Събота се работеше и аз трябваше да правя нагревки но казах че ще отида след църква. Сестрата полюбопитства и аз и казах къде ходя. Казах как Бог е помогнал на мъжа ми и сина ми, но малко. Днес 17.12.2010г. Отново бях на лазер и като свърши процедурата докторката ме попита за моите опитности с Бога. Поговорих пак за Цецо и Киро и Деси и техните опитности. Тя пожела да и говоря. Аз обещах да и подаря книжки с опитности и и обясних за молитвата и четенето на Библията. Дано Бог да довърши започнатото добро дело в нея.
Амин.

Александра
17-Декември-2010 13ч.


Чуден е Бог и невидими са пътищата му

Мили братя и сестри, по миналата седмица в службата ме посети една моя колежка и приятелка , с която не сме се виждали от години. Поиса да й отида на гости и аз обещах, че ще отида в събота. Отидох и по време на разговора разбрах, че тя спазва съботата повече от 10г, като вика че почва да работи събота привечер. Попитах я от къде знае и тя отговори - От както се събирахме у вас с Боби Киро и др беше при Иван и Станка. Каза , че и е скучно в Рибарица, че е далеч от хората и сама и аз и предложих да чете библията.Тя каза: Аз я имам и я подчертавам и после чета подчертаното – нали ти ми я даде. Даже си ми дала и малка имам тук.Казах и да ти дам книга великата борба , че я имам , а тя вика я да видя дали не я имам.За голяма моя изненада имаше Великата борба и Живота на Исус - нали ти ми ги даде казва тя.Аз съм забравила.Обеща да ги вземе да ги чете.Сподели , че сина и има проблем с алкохола, а аз казах, че вече 12г Цецо няма такъм проблем и й обясних как Бог ми е помагал и й предложих и тя да чете от библията и да си води дневник – така ми предложи Иван Попов понеже се забравя.Аз го правя от тогава и тя реши да ме последва. Попитах я идвала ли е във църквата във Враца- каза че не и несъм я канила.Аз съм я канила в къщи и говорила за Бога. Разбрах че ходела по манастири за Дева Мария та и обясних че не трябва да се кланя на идоли и че където са 2 и 3ма Бог е между тях и тя се съгласи.Предложих и когато ходи в София при дъщеря си да посети Солунска 10. Обеща че ще отида. Така прекарахме почти неусетно 2ч заедно. Бях доволна, че най после и аз съм направила нещо за Бога, понеже последните години поради многото домашни ангажименти мислех, че нищо не правя за него.Благодаря на Бога за това започнато добро дело в моята приятелка и се моля да го довърши докрай. Споделих с Роза от Мездра и Ганка от Сираково и реших да го споделя и с църквата.

Александра
9-Декември-2010 09:25


Молитвата за моята внучка

Внучката ми завърши 7 клас и трябваше да кандидатства в ЕГ. Тя дойде с оценки по БЕЛ - 3 и по Математика - 3. Като почнахме да учим по БЕЛ беше горе долу добре с тестовете. Мислех си ще хване 3 .По математика беше ужас. Не знаеше таблицата, формули въобще беше ужас. Аз се молех даже и заедно с 2-те внучки Бог да ни помогне да научим поне за 3, а и да разберат другите че има Бог и особено внучката. Никой не вярваше че ще издържи особено по Математика. Аз даже наблегнах повече на геометрията и това бе за 1 седмица. Бог чу молитвите ми. Издържа и по 2 - та предмета с 3.143. Искаха да отменят изпитите, че били трудни задачите и повече били геометрични, но не го направиха.Кой ме накара да учим повече ГЕОМЕТРИЯ ? Ами Бог. И така влезе в първото класиране с немски и английски. Това беше голяма опитност за всички в нейното семейство даже и в селото. Благодаря на Бог че отново чу молитвите ни и не ни забравя НИКОГА. Следвайте го и Вие и се молете и чакайте.Трудът Ви не ще е напразно.
Амин!

Александра
20-Август-2009 11:35


Молитвата за моя съпруг

Моят съпруг пиеше и ни тормозеше цялото семейство.Аз се молех, но реших да си водя дневник и всеки ден четех стих от библията и Бог по чуден начин ме напътстваше какво да правя за всеки един момент. Взех решение да го напусна през януари 1999г и му оставих писмо че трябва да избере мен или алкохола и че Бог ми е дал тяло не да го тормози.Казах му че който вади нож от нож умира. И след седмица го виждам със зачервено око и решил да се върне при мен.Два месеца бяхме разделени но се събирахме и право да Ви кажа това бяха най хубавите ни дни.Все едно че бяхме в първа младост. Той реши да изкара библейския курс и се кръсти. От тогава до сега 20.08.2009г моят съпруг не пие алкохол и вече сме добре.Той вече не е тоя човек. Всички се чудят за това. Благодаря на Бога , че чува молитвите ни, но ние трябва да сме постоянни и да вярваме и чакаме.Той ще определи времето , начина и всичко. Само да му се доверим напълно и да сме му верни и служим от сърце. Препоръчвам и на други да следват примера ми.

Александра
20-Август-2009 - 11:19


Отговор на молитва

На 18.08.09г виждам на скайпа на внучка си неприличен клип. Мислех да й кажа да го изтрие, но реших че може да се обиди и помолих Бог да разреши проблема.Той чу молитвата ми и на другия ден клипа го имаше, но неможеше да се гледа от външни лица. Благодарих на Бог че и този път чу молитвите ми. На същата дата племенника ми имаше изпит в София за военен. Молих се и за това и той го издържа успешно. Бог чува молитвите ни само да му се доверим напълно и да вярваме в това АМИН.

Александра
20-Август-2009 - 11:04


Поздравления

Не се възползвах от специалното място за поздрави, защото не се побирам що се отнася до моята църква.Занапрад може да сложите снимки и от някоя сватба/от последната/. Вчера гледах в сайта на Русе сватбата на Веси от Борово и много ми хареса. ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ ЗАНАПРЕД И ИЗОБИЛНИТЕ БОЖИИ БЛАГОСЛОВЕНИЯ.

Анонимно
14-Юли-2007 - 20:52


Поздравления

Здравейте мили братя и сестри от град Стражица. Тези дни открих, че имате сайт в интернет. Това много ме зарадва, защото така мога да бъда съпричастна на събитията, които стават там. В тази църква съм прекарала 28 години/най-важните от моя живот/. Там съм прекарала моето детство и съм закърмена с библейските учения. Там са благославяни моите 3 деца. Също и те /без Мирослав/ са оформили библейските си възгледи от основните учения на БИБЛИЯТА. Именно в тази църква. Когато гледах снимките от 80год. юбилей дори се разплаках,защото там видях лицата на основателите на царквата, между които е и моят дядо. Поздравявам Администратора и всички младежи взели участие за направата на това дело. Знам,че това отнема много време и сили, но вярвам, че младежите правят това от сърцеи им носи удовлетворение от свършеното. Имаше време когато църквата беше доста намаляла като членове, но сега благодаря на БОГА, че църквата не само е намаляла, но и че расте и е действена. Бог да благослови всеки един/повечето от които вече не ги познавам/от вас и като църква. Сърдечни поздрави от сем. Вярка и Митко Александрови, Юлиян,Анна и Вени, Мирослав и неговата годеница Деси. с много обич.

Вярка
01-Ноември-2007 - 10:52